Tentang Diri Ku...♥...(v_v)

" Mungkin Allah sengaja mahu kita berjumpa dengan orang yang salah sebelum menemui insan yang betul,... supaya apabila kita akhirnya menemui insan yang betul...kita akan tahu bagaimana untuk bersyukur dengan nikmat pemberian dan hikmah disebaliknya.." Ya Allah... Dimana lagikah dapat ku temui Cinta Sejati kecuali pada Cinta-Mu... Kemana lagikah cinta ini harus berlabuh kecuali pada Kasih-Mu... Jadikan lah hati yang lemah ini Ya Allah... Tertambat kukuh hanya pada Mu... Aku mohon redha atas segenap keputusan-Mu... Kesejukan setelah Matiku... Kenikmatan memandang Wajah Mu... dan Kerinduan untuk berjumpa Dengan Mu... Ampunilah diri ini yang tidak berharga Ya Allah... Penuhilah kehinaannya dengan keindahan maghfirah Mu... Ya Allah... Masukkan lah ku dalam kalangan hamba-hamba Mu...yang Engkau Cintai... Kurniakanlah ku Cinta...Orang yang Cinta kepada Mu... Dan Cinta orang...Yang cinta kepada orang yang dekat pada Mu... Dan jadikan Cinta ku terhadap Mu Ya Allah... Lebih aku cintai daripada Cintaku ke Insan Mu...^_^ Dalam Hati ada Cinta... Dalam Jiwa ada Rindu... Dalam Sanubari ada Kasih... Namun entah kapan akan ku temui titik pertemuan... Agar bisa disatukan...untuk diserahkan rasa ini... Hanya buat Nya yang layak... Agar nanti dapat dinikmati Kemanisan Semurni Cinta... Setulus Rasa...Pemilik Cinta Yang Maha Kaya...(◕‿◕✿)

Thursday, April 28, 2011

Ape-ape Ajer (◕‿◕✿)

Dalam dunia ini , macam-macam orang kita akan jumpa
ada yang sangat peramah
jumpa je senyum tak lekang di bibir
siap peluk cium tak lepas *perempuan shj okay*
nak nak kalau tang bab gosip or fesyen
laju je die bercerita
ada juga yang selalu menjadi pendengar setia
berbgai masalah di luah namun keluhan tidak pernah dia keluarkan
setia dia mendengar tiap bait tutur dari kawan yang sedang kesedihan
kadang kala nasihat bernas diusulkan
buat pengubat hati si kawan

ALHAMDULILLAH
aku bersyukur kepada Allah
kerana dikurniakan sahabat buat peneman di kala senang dan lara
pada ketika aku bersedih
tidak putus nasihat dan pujukan dari kamu semua

"pka kne pcaye yang setiap yg ade dgn kite bukan utk slamanya..sama ada kita kehilangan nya sementara atau slmanya...ape pun yang terjadi ada hikmah.."

"ALLAH ada dgn kita.... rindu tu yang akan ajar kita erti kesabaran....takdir dalam hidup kita adalah takdir yang terindah...jadi pka bersabar la harungi nya...."

Ya Allah , peliharalah sahabat-sahabat ku ini dunia dan akhirat
berkati setiap amalan mereka
lindungi mereka dari malapetaka
ampunkan dosa-dosa mereka
sesungguhnya tanpa pertolongan dari Mu , aku tidak mungkin mampu hadapi ujian ini seorang diri
 
...♥...Fieka...♥...

No comments:

Post a Comment