Tentang Diri Ku...♥...(v_v)

" Mungkin Allah sengaja mahu kita berjumpa dengan orang yang salah sebelum menemui insan yang betul,... supaya apabila kita akhirnya menemui insan yang betul...kita akan tahu bagaimana untuk bersyukur dengan nikmat pemberian dan hikmah disebaliknya.." Ya Allah... Dimana lagikah dapat ku temui Cinta Sejati kecuali pada Cinta-Mu... Kemana lagikah cinta ini harus berlabuh kecuali pada Kasih-Mu... Jadikan lah hati yang lemah ini Ya Allah... Tertambat kukuh hanya pada Mu... Aku mohon redha atas segenap keputusan-Mu... Kesejukan setelah Matiku... Kenikmatan memandang Wajah Mu... dan Kerinduan untuk berjumpa Dengan Mu... Ampunilah diri ini yang tidak berharga Ya Allah... Penuhilah kehinaannya dengan keindahan maghfirah Mu... Ya Allah... Masukkan lah ku dalam kalangan hamba-hamba Mu...yang Engkau Cintai... Kurniakanlah ku Cinta...Orang yang Cinta kepada Mu... Dan Cinta orang...Yang cinta kepada orang yang dekat pada Mu... Dan jadikan Cinta ku terhadap Mu Ya Allah... Lebih aku cintai daripada Cintaku ke Insan Mu...^_^ Dalam Hati ada Cinta... Dalam Jiwa ada Rindu... Dalam Sanubari ada Kasih... Namun entah kapan akan ku temui titik pertemuan... Agar bisa disatukan...untuk diserahkan rasa ini... Hanya buat Nya yang layak... Agar nanti dapat dinikmati Kemanisan Semurni Cinta... Setulus Rasa...Pemilik Cinta Yang Maha Kaya...(◕‿◕✿)

Sunday, March 27, 2011

Air Mata Tidak Akan Mengalir...♥...(v_v)

AIR MATA tak kan mengalir ..jika HATI tak terluka,
KETAWA ta kan hadir ..
jika HATI tak terhibur,
RINDU tak kan wujud ..
jika HATI tak menyayangi,
SAYANG tak kan berputik ..
jika HATI tak mengasihi.
Manusia…tak puas dengan apa yang telah di kecapi.
Nafsu ingin memiliki lebih dari HAK diri.
Bila di suruh merapati ILAHI….terhantuk,terkejar,terlelap oleh beratnya bahu memikul DUNIAWI. Akhirat umpama fatamorghana pada pandangan hati…
Mata berpinar oleh NUR kemodenan, menenggelamkan yang HAKIKI, kenapa tidak selari dengan apa yang telah Al-Quran tunjuki??
Apa salah memiliki DUNIAWI dan UKHRAWI? kenapa harus memilih satu yang akan busuk bila diberi keduanya yang akan saling menampungi diri?
Bahu terasa berat memikul dakwah, untung ada sahabat yang meringankan. Diri umpama berpaut pada ranting layu yang setiap hari di bajai IMAN dan CINTA Tuhanku..menjadikan rantingku segar dan kembali hijau, berbunga indah…
Lalu suatu malam, sebelum mata terlelap, hati ku merintih pilu, kenapa kosong semacam derita, apa yang aku lupa?
ALLAHU AKBAR jangan KAU palingkan CINTA-MU ya ALLAH dengan CINTA-MU itu aku menjadi AKU yang sekarang ini…dalam suasana penuh TARBIYYAH.. KAU telah beri sahabat yang saling menasihati..
Kau beri keluarga yang memahami dan kudrat yang mampu menyandang DAKWAH .. dan tugas DAKWAH yang telah ENGKAU taklifkan padaku disini…bantulah aku ya ALLAH..
Tangan-tangan yang melambai didalam Syurgawi…
atau…
Tangan-tangan yang hancur hangus dalam Neraka Jahannam..
SUBHANALLAH…ALHAMDULILLAH…ALLAHUAKBAR..
...♥...Fieka...♥...

No comments:

Post a Comment